Update 2.4.06 – Nieuwe uitbreidingen

Afgelopen weken hebben wij veel tijd geïnvesteerd in het optimaliseren van het onderliggende Teambase-platform. Zo hebben wij al onze servers voorzien van nieuwe en de laatste software en verschillende optimalisaties doorgevoerd. Hierdoor hebben sommige updates iets langer op de plank gelegen dan je wellicht van ons verwacht. Aankomende weken staat in het afronden van de vele feature requests die wij hebben mogen ontvangen in de afgelopen periode. Deze update brengt een aantal van deze feature requests naar Teambase.

 

Factuurexport uitgebreid met BTW-gegevens.

Teambase heeft een out-of-the-box koppeling met verschillende boekhoudpakketten, zoals Twinfield en Exact (beta). Voor diegene die hun boekhouding niet in Teambase, Twinfield of Exact voeren is er een mogelijkheid om factuurdata te exporteren naar een csv-bestand. Update 2.4.06 brengt de uitbreiding mee om BTW-gegevens te exporteren.

Onderzoekskosten voor reparaties los factureerbaar gemaakt.

Ook deze feature-request heeft een plek gekregen in deze update. Hiermee wordt het mogelijk om onderzoekskosten apart te factureren, zonder hiervoor de reparatie te hoeven sluiten. Dit kan met name handig zijn voor bedrijven die de reparatie-module van Teambase gebruiken en onderzoekskosten vooraf wensen te factureren.

In de voormalige workflow was het enkel mogelijk om onderzoekskosten achteraf in rekening te brengen wanneer de klant de reparatie kwam ophalen. Uit de feedback die wij van jullie hebben ontvangen werd het al snel duidelijk dat het wenselijk is om deze kosten vooraf te facturen. Voornamelijk zodat de kosten voor het onderzoek in rekening gebracht kunnen worden voor klanten die er voor kiezen om een apparaat, welke niet meer te herstellen is, niet meer af te halen.

Pro-formafacturatie voor opdrachtleveringen toegevoegd.

Tot slot, de laatste feature-request verwerkt in deze update van Teambase is het maken van een pro-formafactuur op basis van een opdracht. Proformafacturen zijn al langere tijd aanwezig in Teambase, maar werden nog niet gebruikt voor opdrachten. Vanaf nu is het mogelijk om een proforma factuur te versturen op basis van een geaccepteerde offerte. Daarnaast hebben wij pro-formafacturen aan de relatiehistorie toegevoegd, zodat je per relatie eenvoudig de historie van de proformafacturen kan zien.

 

Rate this post