Projecten en urenregistratie

Zeg vaarwel tegen urenregistratie in Excel

Een projectadministratie of urenregistratie bijhouden in Excel wordt al snel een opsomming van onoverzichtelijke geboekte uren en kanttekeningen. Met Teambase 2.2.09 wordt het mogelijk om eenvoudig een overzichtelijke projectadministratie op te zetten.

Bij projecten kan je eenvoudig een team samenstellen van collega’s die een project mogen inzien en op dat project uren mogen schrijven. Per medewerker is het zelfs mogelijk om een afwijkend uurtarief in te stellen, voor bijvoorbeeld een junior- en seniormedewerker.

Starten met projectadministratie binnen Teambase

Om te starten met projectadministratie binnen Teambase dient de projectmodule ingeschakeld te worden door de administrator van de Teambaseomgeving. Dit is vaak de gebruiker die de omgeving heeft aangemaakt.

Projecten beheren

Een project aanmaken waarbij je uren kan registreren gaat eenvoudig via ‘Projecten > Project toevoegen’. Bij het nieuwe project geef je een naam voor het project op (let op! De klant kan deze naam terug zien op zijn/haar factuur) en voer je de overige eigenschappenin.

Je kan onder “Team” een team van collega’s samenstellen die samen met jou aan dit project gaan werken. Dit project komt dan automatisch onder ‘mijn projecten” te staan bij jou en je teamgenoten. Ook geef je bij de teaminstellingen aan welk artikel er standaard wordt gebruikt en hoeveel minuten dit artikel vertegenwoordigd. Stel, je hebt een artikel dat 15 minuten vertegenwoordigd, bijvoorbeeld “Consultancy per 15 min”, dan geef je bij “minuten per artikel “15 minuten” op. Door deze instelling wordt het mogeiljk om uren te schrijven met een interval van 15 minuten. Dit kan je volledig naar wens aanpassen. Als je hierbij hulp nodig hebt kan je ons via twitter @Teambase_CRM, via de online chat of telefonische support voor de gebruikers met een uitgebreid abonnement.

Urenregistratie

Per registratie van het aantal gewerkte minuten of uren kan je een duidelijke omschrijving toevoegen, welke in een later stadium kan worden gebruikt voor de werkzaamhedenspecificatie die als bijlage bij een factuur wordt meegestuurd.

Rate this post