Meer Google Reviews? Met Teambase kan je dit automatiseren.

In de hedendaagse wereld van online winkelen en informatie zoeken, spelen Google Reviews een cruciale rol voor bedrijven. Deze beoordelingen vormen een venster naar de ervaringen van je klanten en hebben aanzienlijke voordelen voor je bedrijf. Goede Google Reviews zijn van onschatbare waarde. In deze blog vertellen wij je hoe je automatisch meer Google Reviews kan krijgen middels je eigen klanten en waarom dit zo belangrijk is.

1. Bouwen van Vertrouwen en Gelovenwaardigheid

Consumenten vertrouwen op het oordeel van hun medeklanten. Positieve Google Reviews fungeren als een aanbeveling van echte mensen die jouw producten of diensten hebben ervaren. Klanten hebben de neiging eerder te kiezen voor een bedrijf met goede beoordelingen, omdat dit vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwt.

2. Verbeterde Zichtbaarheid en Vindbaarheid

Google houdt rekening met de kwaliteit en kwantiteit van beoordelingen bij het rangschikken van zoekresultaten. Bedrijven met positieve beoordelingen hebben meer kans om hoger in de zoekresultaten te verschijnen. Dit betekent dat meer mensen je bedrijf zullen ontdekken en er mogelijk zaken mee zullen doen.

3. Inzichten voor Verbetering

Google Reviews bieden waardevolle inzichten in wat je goed doet en waar verbeteringen nodig zijn. Door klantfeedback te analyseren, kun je de klantervaring optimaliseren en eventuele problemen aanpakken. Het toont ook dat je betrokken bent bij de behoeften en wensen van je klanten.

4. Gratis Mond-tot-mondreclame

Tevreden klanten fungeren als ambassadeurs voor je bedrijf. Ze delen hun positieve ervaringen met anderen, wat leidt tot organische groei en mond-tot-mondreclame, zonder extra marketingkosten.

5. Concurrentievoordeel

Een overvloed aan positieve Google Reviews geeft je een voorsprong op je concurrenten. Potentiële klanten zullen eerder geneigd zijn om met jouw bedrijf in zee te gaan als ze zien dat anderen tevreden zijn.

6. Lokale Relevante Resultaten

Voor lokale bedrijven zijn Google Reviews essentieel. Ze helpen bij het vergroten van de lokale zichtbaarheid, waardoor je beter vindbaar bent voor klanten in de buurt.

In een notendop, Google Reviews zijn meer dan alleen beoordelingen; ze zijn een krachtig instrument om je bedrijf te laten groeien. Ze helpen je om vertrouwen op te bouwen, je online zichtbaarheid te vergroten en waardevolle inzichten te verzamelen voor verbetering. Het aanmoedigen van klanten om hun ervaringen te delen en actief beheren van je online reputatie kunnen een aanzienlijke impact hebben op het succes en de groei van je bedrijf. Grijp deze kans aan en laat Google Reviews een waardevolle troef zijn voor jouw bedrijf.

Hoe kan je Google Reviews automatiseren?

In Teambase hebben wij een mogelijkheid om alle klanten die een reparatie hebben afgehaald enkele momenten na het afhalen automatisch een beoordelingsverzoek te e-mailen. Dit kan bijvoorbeeld al direct na 5 minuten zijn, enkele uren of een dag later.

Je kan zelf eenvoudig een tekst invoeren, maar ook onderstaande voorbeeld-tekst gebruiken.

“Wij hebben ons uiterste best gedaan om je apparaat naar tevredenheid te repareren.
We horen graag je mening over onze service en kwaliteit.

Je mening is niet alleen belangrijk voor ons, maar ook voor andere klanten die overwegen om bij Teambase een apparaat te laten repareren.

Klik hier om uw ervaring met Teambase te beoordelen.

Door een review achter te laten maak je iedere maand kans om een voucher van €50,- euro te ontvangen.

Met vriendelijke groet,
Teambase.”

Hoe stel ik dit in Teambase in?

  1. Ga naar instellingen > reparatie > e-mailinstellingen beoordelingen
  2. Kies het moment wanneer de het verzoek moet worden verzonden
  3. Kies het e-mailafzendadres
  4. Voeg een titel van de e-mail en inhoud toe. Je kan als voorbeeld de tekst hierboven gebruiken of zelf een e-mail opstellen.

 

Via deze link kan je eenvoudig zelf een review link aanmaken bij Google. Het is raadsaam om deze link te plaatsen in je e-mail, zodat klanten direct kunnen doorklikken op de link.

Handig om te weten!

Bij iedere organisatie komt het wel eens voor dat er iets misgaat. Dit zijn dan misschien klanten die niet een e-mail wilt versturen. Tijdens het afronden & afrekenen van de reparatie krijg je altijd de mogelijkheid om de klant geen beoordelingsverzoek te sturen.

 

Rate this post