Support Ticket Systeem instellen

Algemeen

Het Support Ticket Systeem van Teambase biedt de mogelijkheid om je klanten te bedienen via Support Tickets. Het Support Ticketsysteem (STS) werkt met smart filtering via trechters en teams. Dit maakt het Support Ticketsysteem uitermate geschikt voor grote organisaties met veel medewerkers op een helpdesk.

Het support ticket systeem werkt ‘out of the box” en is volledig rebrandable, zodat het overeenkomt de huisstijl van je organisatie. Het STS bestaat uit twee delen; een TicketInterface en het Support Ticketsysteem.

TicketInterface

De Ticketinterface is het deel van STS wat volledig rebrandable is en door je klanten wordt gezien.

Support Ticketsysteem

Het support ticketsysteem wordt gebruikt door je medewerkers. Dit is een onderdeel in Teambase en dient per gebruiker ingeschakeld te worden via het profiel van de gebruiker. Bij gebruikers waarbij het ingeschakeld is, verschijnt er in het menu een nieuw menu item ‘Support”. 
Instellen van het Support Ticketsysteem

1. Schakel de module in

Ga naar “Profielnaam > instellingen > algemeen > gebruikers”. Kies hier de gebruiker(s) waarbij STS ingeschakeld moet worden, vink “Support” aan en klik op opslaan. Herhaal deze stap voor iedere gebruiker die gebruikt moet kunnen maken van STS.

2. Stel Teams samen

Teambase STS heeft de mogelijkheid om tickets van specifieke supportcontracten of relaties direct toe te wijzen aan teams die gelieerd zijn aan een klant.

  1. Ga naar “Profielnaam > instellingen > algemeen > Teams”.
  2. Kies “Team voegen”team-toevoegen
  3. Geef vervolgens de naam van het team op. Deze naam wordt enkel intern gebruikt en is niet zichtbaar voor een klant
  4. Kies de medewerkers die in dit team zitten
  5. Voeg de supportbevoegdheden toe aan dit team.

team-aanmaken-support-tickets

Als dit het eerste team is, dan adviseren wij om “Automatisch weestickets toekennen” aan te zetten. Dit zorgt er voor dat tickets die niet automatisch toegewezen worden doordat deze via een contract of relatie bij een team terecht komen, bij het weesticketteam terecht komen. Herhaal deze stap voor ieder team. Zet bij de opvolgende teams “Automatisch weestickets toekennen” niet aan.

Overige instellingen doorlopen

Facturatie-instellingen

  1. Ga naar “Profielnaam > instellingen > support > facturatie-instellingen”

 Wij adivseren om deze instellingen één voor één door te lopen en naar wens in te stellen.

Als je deze stappen met succes hebt voltooid, wordt het tijd om de TicketInterface in te stellen. Klik hier voor de how to.