Facturen sneller betaald krijgen? Voeg een QR code toe!

Wil jij je facturen sneller betaald krijgen of gewoon simpelweg je klanten het makkelijker maken om een factuur te betalen? Geen gedoe met bedragen, IBAN en overige zaken invullen. Gewoon simpelweg een QR code scannen en accorderen en klaar is kees. Teambase kan automatisch QR codes per factuur of betalingsherinnering genereren.

QR Code op facturen.

In samenwerking met Payment Provider Mollie hebben wij een integratie ontwikkelt die het mogelijk maakt om facturen en betalingsherinneringen te voorzien van een QR code en betaallink waarmee de relatie het factuur online kan voldoen. De betalingen worden realtime verwerkt in Teambase, zodat je direct overzicht hebt op welke facturen er door je klanten voldaan zijn.

Per betalingsconditie is het mogelijk om aan te geven op welke facturen je een QR wilt hebben. Het is immers niet logisch om facturen die via pin zijn voldaan te voorzien van een QR code.Om dubbele betalingen te voorkomen controleert Teambase realtime het openstaande bedrag van een factuur. Mocht het zo zijn dat een factuur wordt voldaan voordat de klant kans ziet het factuur via de QR code te betalen, dan wordt aangeven dat het factuur reeds voldaan is.

QR Code op betalingsherinneringen.

Facturen en betalingsherinneringen worden sneller betaald wanneer het voor de ontvanger makkelijk is om te betalen. Het voldoen van je factuur via QR code is op moment van schrijven één van de snelste manieren om een factuur te voldoen. Daarom voorzien wij betalingsherinneringen standaard van QR codes zodra je de Mollie module hebt ingeschakeld. Alle betalingsherinneringen worden voorzien van een QR code waarmee het mogelijk is om het volledig openstaande bedrag te betalen.

De Mollie module kan je inschakelen via de modulepagina in Teambase. Meer informatie over de QR codes op je facturen vind je in onze KB-artikel.

Rate this post