De 5 Dingen Die Iedere Ondernemer Moet Weten!

ondernemer-succesvol.jpg

Er zijn geen korte routes naar succes. Om succesvol te worden, zijn er een aantal zaken die je moet weten. In dit artikel bespreken we de 5, volgens ons, belangrijkste zaken.

1. Weet hoe je moet verkopen.

Weten hoe je moet verkopen, helpt je duidelijk en overzichtelijk je producten of diensten uit te leggen. Zelfs in het geval van het zoeken naar een baan, waarin je in principe jezelf verkoopt. Weten hoe je moet verkopen gaat daarbij niet zozeer om het overhalen van mensen, maar het helpen situaties te verbeteren.

2. Kruip in de huid van de klant.

Jezelf kunnen inleven in de persoon waarmee je zaken doet, geeft je een beter inzicht in zijn of haar situatie en leert je hoe jij deze beter kan maken. Om dit te doen, moet je in staat zijn de behoeften en eisen van de klant en die van het bedrijf waar hij/zij voor of mee werkt snel te kunnen begrijpen. Dit is een continu proces van leren en begrijpen. Wat hebben bedrijven nodig? Wat hebben de werknemers in bedrijven nodig en hoe voeren zij hun werk uit? Zolang je niet weet hoe je deze processen kunt verbeteren, zal je niet succesvol zijn.

3. Weet zoveel mogelijk van technologie.

Het mooie aan technologie is dat het iedere dag verandert. Kijk bijvoorbeeld naar de lancering van alweer de 9e iPhone, de iPhone 6s. Of de lancering van Windows 10 dit jaar. Op de dag van lancering weet je net zoveel van de nieuwe technologie als anderen. Vanaf dat moment is het aan jou om verder te leren. Als je meer weet van nieuwe technologieën, dan sta je in de unieke positie, om te beoordelen of jouw klanten kunnen profiteren van de nieuwe technologie. Nieuwe ontwikkelingen in de technologiesector zorgen voor verandering en verandering zorgt voor mogelijkheden. Het is aan jou om erachter te komen waar deze mogelijkheden liggen.

4. Vraag jezelf altijd af hoe jij een oplossing zou ontwerpen als er nog geen oplossing zou bestaan.

99% van de dingen die we doen, doen we op de manier zoals ze altijd zijn gedaan. Er zijn maar weinig situaties opnieuw onder de loep genomen en herdacht. Dit is wat succesvolle mensen doen. Elke situatie, van het eten in een restaurant tot het doen van administratie bekijken zij opnieuw en bedenken nieuwe oplossingen waarmee dit wellicht beter kan. Ze vragen hierbij niet naar wat mensen zouden willen, maar bedenken een (compleet) nieuwe oplossing en bekijken vervolgens hoe deze oplossing het beste ingezet of toegepast kan worden.

5. De weg naar iets beter?

Veel mensen bedenken in hun ogen fantastisch nieuwe manieren om oude situaties te veranderen, maar vergeten zich af te vragen of dit het leven van gebruikers ook werkelijk vergemakkelijkt. De simpele vraag die je jezelf altijd moet stellen bij het bedenken van nieuwe oplossingen is: maakt dit de huidige situatie dusdanig beter voor de gebruiker? Ja of Nee?

BONUS: 6. Wees aardig.

Tuurlijk kan je niet altijd lief blijven, maar het is gemakkelijker om aardig te zijn, dan een eikel. Bovendien is het samenwerken met aardige mensen veel makkelijker.

Wat zijn jouw gedachten? Laat ze achter in de reacties.

Rate this post