ondernemer

8 eigenschappen die zeer succesvolle mensen met elkaar gemeen hebben

Op basis van ervaring en observaties gedaan gedurende mijn tijd als ondernemer heb ik een lijst samengesteld met eigenschappen die succesvolle mensen blijken te hebben, in de hoop dat dit je zal helpen op je eigen reis richting het bereiken van persoonlijk succes.

1. Ze zijn doelgericht

Het bereiken van succes heeft zo zijn strubbelingen. Dingen gaan verkeerd, mensen worden boos, gevoelens worden gekwetst, je slaagt en je faalt. Het zijn de mensen die gericht blijven op het einddoel en weigeren iets (of iemand) deze doelmatigheid te laten ontmoedigen. Hoe vaak ben jij ontmoedigd geweest of motivatie verloren? Hou je doel in ogen en laat je niet ten prooi vallen aan afleiding, maar focus je op je doel.

“Far and away the best prize that life has to offer is the chance to work hard at work worth doing.” – Theodore Roosevelt

2. Ze zijn gepassioneerd

Scenario 1: Je hebt een baan waar je een hekel aan hebt, puur om de rekeningen te betalen. Scenario 2: Je wordt iedere dag wakker met als doel je interesses en voorliefdes om te zetten in een carrière. In welk scenario werk je harder? Juist, diegene die hun passie achterna gaan zullen harder werken om hun droom een realiteit te maken. Het hebben van een droom of duidelijk doel is een krachtig instrument dat je kan helpen gefocust en gemotiveerd te blijven. Als je maar één ding onthoudt van dit artikel, laat het dan dit zijn: als je succesvol wilt zijn, moet je gepassioneerd zijn over datgene wat je doet.

3. Ze hebben een absurde arbeidsethos

Als jij slaapt, werken zij. Als jij op vakantie bent, werken zij door. Wanneer jij tevreden bent, gaan zij verder. Je bereikt de top niet door lui te zijn. Van de agenda’s van de meest succesvolle mensen, zouden de meeste mensen gillend gek worden. Maar, dat is dan ook precies de reden waarom zij aan de top van hun vakgebied staan. Als je streeft naar succes en je de mogelijkheid hebt om iets van jezelf te maken verspil het dan niet. Stop alles in het bereiken van je doelen en realiseer je droom door harder te werken dan diegene naast je.

4. Ze omringen zichzelf met gelijk gestemden

Heb je ooit de uitdrukking “you are the average of all the people you surround yourself with” gehoord? Succesvolle mensen nemen dit gezegde ter harte. Ze creëren een ondersteunend netwerk aan gelijkgestemde mensen om zich heen waarop zij kunnen bouwen en die begrijpen wat zij doormaken. De voordelen hiervan zijn enorm: van netwerken tot het oplossen van problemen. Jezelf omringen met de juiste mensen vertienvoudigen je kansen op succes.

5. Ze zijn probleemoplossers

Succesvolle mensen geven niet zomaar op. In plaats van ontmoedigd raken, vinden ze een manier om het probleem op te lossen of te omzeilen en zo verder te kunnen met het realiseren van hun doelstellingen. Als je ooit zelf geconfronteerd wordt met een ogenschijnlijk onoverkomelijk probleem, probeer het dan eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Vraag iemand die je vertrouwt om hulp, of brainstorm ‘out-of-the-box’ oplossingen. Leer je problemen op te lossen en je zult merken dat tegenslagen niet langer onoverkomelijk lijken, maar een uitdaging zijn.

6. Ze bieden waarde

Zou jij een product kopen dat weinig tot geen waarde voor je heeft? Natuurlijk niet. En tegenovergesteld? Zou je iets kopen dat je leven verbeterd en van grote waarde is voor je? Uiteraard. Eén van de meest effectieve manieren om succes te bereiken is het aanbieden van iets van waarde. Zij het een dienst, een product of een oplossing, als je iets van waarde aanbiedt zullen mensen investeren, kopen en gebruik maken van je aanbod. Kijk maar eens naar succesvolle bedrijven, wat doen zij? Zij bieden een dienst of product aan waar vraag naar is. Als je succesvol wilt zijn moet je voorzien in deze vraag.

7. Ze zijn innovatief

Wat hebben Brian Chesky, Mark Zuckerberg, Garret Camp en Nick Woodman allemaal gemeen? Afgezien van het feit dat ze allemaal miljardair zijn, hebben zij allen hun industrie gerevolutioneerd. Ze namen reeds bestaande industrieën en verbeterde en compleet veranderde deze met hun innovatieve bedrijven. GoPro revolutioneerde de manier waarop wij belangrijke momenten vastleggen. Airbnb veranderd de manier waarop wij reizen. Facebook heeft de manier waarop wij met elkaar communiceren compleet veranderd en Uber revolutioneerde taxi-vervoer. Het doorgronden van een probleem of zelfs een gehele industrie en daar op innovatieve wijze een zinvolle verandering kunnen doorvoeren is een van de belangrijkste eigenschappen van succesvolle mensen.

“Without change there is no innovation, creativity, or incentive for improvement. Those who initiate change will have a better opportunity to manage the change that is inevitable.” – William Pollard

8. Ze geloven in zichzelf

Maar het allerbelangrijkste is het geloof dat zij in zichzelf hebben. Niemand heeft ooit iets bereikt door het op te geven. Het hebben van een standvastig geloof in jezelf en je capaciteiten is een integraal onderdeel van succes. Mensen zullen gaan twijfelen aan je capaciteiten, je zal falen en fouten maken, maar als je het vertrouwen in jezelf behoudt zal niets je weerhouden van het bereiken van je doelen.

Welke stappen neem jij om succesvol te worden? Laat het ons weten in de commentaren hieronder…

BRON: Addicted2Succes

Rate this post