school-studeren

5 Lessen die je nooit op school hebt gehad!

Ik heb veel respect voor mensen die hun scholing voortzetten na de verplichte scholing te hebben afgerond. Leren, studeren en investeren in jezelf houdt niet op zodra je succesvol bent, dan begint het pas echt.

De vaardigheden die je echt nodig hebt om te slagen in het leven leer je pas zodra je traditionele scholing is afgelopen. In dit artikel 5 lessen die je nooit op school hebt gehad. Speciaal gefocust om je anders te laten denken.

1. Een krachtige “waarom”

Realiseer jezelf dat je altijd een tandje kan bijsteken. Geef je op dit moment echt alles? De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang je maar voldoende motivatie hebt. Het doel is een “waarom” te creëren die zo sterk is, dat het je door elke uitdaging, beperking en tegenslag heen trekt.

We zitten op dit moment in een economie die is ingenomen met de ondernemer, en het gemakkelijk dan ooit maakt om je ideale toekomst te ontwerpen. Zolang je voldoende dwingende redenen, duidelijke intenties en de juiste begeleiding hebt, kan je alles bereiken. Vergeet nooit. Redenen komen eerst, resultaten volgen.

“When you know why you do what you do, even the toughest days become easier.”

2. Focus je sterktes, en delegeer je zwaktes

Iedereen die zegt dat je je moet concentreren op je zwakke punten heeft nog nooit consistente topprestaties geleverd. Focus je daarentegen op je sterktes. Weet je niet zeker wat je sterke punten zijn, vraag het mensen om je heen. Dit hoeft niet datgene te zijn wat jij het leukst vindt, maar waar jij resultaten boekt. Het doel is om zo goed te worden in sterktes dat je je daarmee kunt onderscheiden. Iedereen houdt ervan om iets te doen waar ze goed in zijn en je creativiteit zal een boost krijgen als je houdt van je werk. Als je je daarentegen focust op teveel dingen of om je zwakke punten te versterken, zal je nooit ergens in uitblinken.

Dit is niet altijd wat je liefde, maar waar je resultaten te krijgen. Het doel is zo goed in uw sterke punten dat stuwt u te onderscheiden zijn. Iedereen houdt doen waar ze goed in zijn, en je creativiteit zal bloeien als je houdt van wat je doet. Als je gefocust bent op te veel dingen het zal ertoe leiden dat u gemiddeld in veel in plaats van uitzonderlijk in een paar zijn.

“[…] average in many instead of exceptional in a few.”

3. Gewoontes winnen het van inspiratie

Inspiratie is nodig om actie te ondernemen, maar je gewoontes bepalen uiteindelijk het succes of falen. Onderzoek wijst uit dat slechts 5% van de bezoekers van seminars en conferenties echt gebruiken wat ze hebben geleerd. Waarom? Omdat, inspiratie van korte duur is. Het voelt goed op het moment, maar blijft niet hangen tijdens de uitwerking. Focus je daarentegen op het aanleren van een nieuwe gewoonte en je zult verbaasd staan van de blijvende resultaten.

4. Information overload

Iets vermeesteren is de hoogste vorm van vervulling. En de enige manier om succesvol te worden is om de fundamenten en vaardigheden die nodig zijn om je doelen en dromen te bereiken onder de knie te krijgen. Met een veelvoud aan beschikbare informatie is het gemakkelijk om overweldigd te worden en de afleiding op te zoeken.

Lees in plaats van 50 boeken, dit jaar eens 3 boeken, maar implementeer deze boeken ook echt. De onvolwassen leerling wil zo snel mogelijk, zo veel mogelijk informatie tot zich nemen, terwijl de volwassen geest heel doelbewust studeert.

5. Het echte onderwijs

Zoals Jim Rohn zei: “If you work hard on your job you can make a living, but if you work on yourself you can make a fortune.” Ondernemers begrijpen dit als de beste. Investeer in jezelf en je bent verzekerd van een solide toekomst.

Apple said it bluntly….“We shouldn’t be criticized for using Chinese workers, the U.S. has stopped producing people with the skills we need.”

Ouch! Als ik zeg jezelf in jezelf investeren, jezelf ontwikkelen, laten groeien en het verbeteren van je vaardigheden, dan bedoel ik niet naar school gaan. School leidt je soms namelijk af van de dingen die echt belangrijk zijn om vooruit te komen. Raar, maar waar.

“The best education you can get is investing in yourself, and that doesn’t mean college or university.” – Warren Buffett

 

BRON: Addicted2Succes

Rate this post