5 dingen die je moet weten over succesvolle offertes

Met deze 5 tips maak je in no-time succesvolle offertes!

Onbekend object

Offerte voorbeeld

1. Offreer een oplossing voor een probleem

Offreer geen diensten of producten die je graag verkoopt, maar offreer diensten en/of producten die je klant nodig heeft: die hun probleem oplossen. Wellicht dat je met overige producten meer verdient op korte termijn, maar op langere termijn levert een tevreden klant meer op dan een ontevreden klant.

2. Wees prijsbewust

Een kwalitatief product of dienst mag best wat meer kosten, maar zorg ervoor dat je je product of dienst niet uit de markt prijst. Een terugkerende klant levert immers meer op dan een eenmalige klant. Je product of dienst te goedkoop aanbieden kan er voor zorgen dat je klant denkt dat je niet professioneel bent. Zorg ervoor dat je in lijn zit met je concurrenten qua prijs, maar jouw Unique Selling Point natuurlijk duidelijk aanwezig is in je offerte!

Offerte prijsbewust

3. Wees helder en duidelijk in je aanbod

Zorg ervoor dat een klant niet hoeft te denken over dat wat jij aanbiedt. Een heldere offerte met duidelijke diensten, producten, aantallen en levertijd heeft een betere kans van slagen dan een offerte waar de klant meer vragen dan antwoorden van krijgt. Bespreek nog kort en bondig het probleem van de klant, met de bijbehorende producten en/of diensten voor de oplossing.

4. Zorg voor een goed inleidend verhaal

Een goede offerte heeft een goed inleidend verhaal. Dit hoeft geen boekwerk of verslag te worden van je gesprek met de klant. Een kort samenvattend stuk waarin de probleemstelling wordt beschreven gevolgd door een omschreven oplossing is meer dan voldoende. Beperk jezelf tot 3 a 4 alinea’s.

5. Houd het persoonlijk

Mensen doen zaken met mensen. Hou daarom je verhaal persoonlijk!

Direct proberen?

Maak je eigen Teambase-omgeving binnen enkele seconden en ontdek hoe eenvoudig professionele offertes maken is!

Direct gratis proberen!

Rate this post