4 Zaken Die Iedere Entrepeneur Moet Opofferen bij het Starten van een Onderneming.

open-for-business.jpg

Vandaag de dag geeft social media veel mensen een valse hoop en gevoel van realitieit wanneer het aankomt op het starten van een succesvolle onderneming. Gelukkig weten de meeste entrepreneurs dat het starten en doen groeien van een nieuwe zaak veel bloed, zweet en tranen kost. Of je nu van plan bent om de wereld te veranderen of om de volgende miljonair te worden, in dit artikel beschrijven we vier zaken die alle entrepreneurs opofferen:

[GERELATEERD: 5 Dingen Die Iedere Ondernemer Moet Weten]

TIJD

Entrepreneurs hebben veel vrijheid, maar tijd kan zowel je grootste vriend of grootste vijand zijn. Zorg er voor dat je gedisciplineerd omgaat met je tijd: hou een takenlijst bij, en zorg ervoor dat je een duidelijk tijdschema aanhoudt om zaken af te ronden. Ga afleidingen als social media en doelloos surfen op het web uit de weg en doe de taken die alleen jij kan uitvoeren. Besteed andere taken uit en richt je op de kernactiviteiten van je onderneming.

 

COMFORT

Maar wat als het niet lukt? Wat dan? Een vraag die je veelvuldig gesteld zult krijgen van familie, vrienden en zelfs compleet vreemden. De realiteit is dat het mogelijk inderdaad niet lukt, maar entrepreneurs begrijpen dat zij comfortabel moeten zijn met dit idee. Er is nou eenmaal geen ‘masterplan’ naar succes. Als ondernemer krijg je te maken met allerlei soorten uitdagingen en tegenslagen, maar onthoud: elke dag is weer een stap verder en een ervaring rijker binnen het ondernemerschap.

 

INKOMEN & UITKERINGEN

Met het ondernemerschap geef je de vertrouwdheid van een vast maandelijks inkomen en de veiligheid van ziektedagen, pensioenopbouw en vakantiedagen op. Veel entrepreneurs hebben hun huizen, spaarrekeningen en de nodige leningen van vrienden & familie gebruikt om hun zaak draaiende te houden. Maar, desondanks deze hulp zijn er geen garanties dat je zaak werkelijk succesvol wordt. Ben jij een aspirant-ondernemer? Zet dan elke maand wat geld apart op een spaarrekening om er zeker van te zijn dat je zowel je zaak als in je eigen levensonderhoud kan voorzien voor een bepaalde tijd.

 

SOCIALE LEVEN

Hoe graag wil je succesvol zijn? Als entrepreneur moet je bereid zijn vakanties, feestjes, dinertjes, avonden in de kroeg, enzovoort op te geven. Ondernemen is hard werken, harder werken dan je concurrent en altijd bereid te zijn om net dat beetje extra te geven. Ben jij bereid deze opofferingen te doen? Buiten het opgeven van de veiligheid van een vaste baan en je sociale leven draait het ondernemerschap om discipline, consistentie en vertrouwen in je kunnen en doen. Zoals schrijver James Allen in het begin van de 20e eeuw al schreef:

“There can be no progress nor achievement without sacrifice, and a man’s worldly success will be by the measure that he sacrifices his confused animal thoughts, and fixes his mind on the development of his plans, and the strengthening of his resolution and self-reliance.”

Welke opofferingen heb jij al moeten doen om een (succesvol) entrepreneur te worden? 

Rate this post